Kringloopwinkels

Kringloop De Waadhoeke in Franeker en de Tweede Hands in Harlingen zijn de twee kringloopwinkels van Welzijn Edison. De twee winkels hebben elk hun eigen karakter en sfeer. Op beide locaties is van alles te doen als dagbesteding.

De Waadhoeke Franeker

De kringloopwinkel De Waadhoeke zit in het hart van Franeker aan de Voorstraat. Het ruime pand, met parkeerruimte voor de deur, is aantrekkelijk voor het winkelend publiek.

Met een ruim aanbod aan meubels en interieur-spulletjes heeft kringloop De Waadhoeke de sfeer van een woonwinkel, maar ook in kleding, serviesgoed en boeken en cd’s is ruime keuze. Kringloopwinkel De Waadhoeke heeft een afdeling voor computerreparaties en is daarnaast gespecialiseerd in het opknappen van gebruikte fietsen.

Contact

Voorstraat 62
8801 LE Franeker
06 26114493

Openingstijden

Ma t/m Za 09.00 uur tot 17.00 uur
Zondag Gesloten

Extra services

Fiets reparatie
Kringloop De Waadhoeke heeft een uitgebreid aanbod aan gereviseerde fietsen, van kinderfietsen tot dames- en herenmodellen. Het opknappen en repareren van ingebrachte fietsen is een belangrijke activiteit in Kringloop De Waadhoeke. De fietsen worden ook verkocht in de Tweede Hands in Harlingen.

Computer reparatie
De aangeboden computers van De Waadhoeke zijn allemaal in eigen beheer nagekeken, zo nodig gerepareerd en opgeschoond door ervaren computertechnici. Ook de randapparatuur is nagekeken op een goede werking.
De computerspecialisten van De Waadhoeke verrichten ook op aanvraag reparaties voor derden en lossen problemen op. Een telefoontje is genoeg voor het maken van een afspraak.

Foto's

edison-2-1
edison-2-2
edison-2-3
kringloop-waadhoeke

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan bij de Waadhoeke? Meld je dan hieronder aan!

Station Harlingen

De kringloopwinkel Tweede Hands is gevestigd in het voormalige stationsgebouw op het hoofdstation in Harlingen. De historische locatie heeft een heel eigen sfeer. In het gebouw is zowel een kringloopwinkel als café te vinden.

In het aanbod van de kringloopwinkel Tweede Hands ligt de nadruk op modieuze, seizoensgebonden kleding, bijzonder serviesgoed en interieur-aankleding, neigend naar het brocante. De winkel, waar ook veel hedendaagse gebruiksartikelen te vinden zijn, heeft een intieme sfeer. Natuurlijk ontbreken boeken niet. Voor de winkel staat een gevarieerd aanbod aan gereviseerde fietsen opgesteld.

Contact

Stationsweg 6
8861 GA Harlingen
06 26114493

Openingstijden

Ma t/m Za 10.00 uur tot 17.00 uur
Zondag Gesloten

Historie

Het stationsgebouw werd in 1863 in gebruik genomen, tegelijk met de opening van de spoorlijn Leeuwarden-Harlingen. De bovenverdieping bevatte een woning voor spoorwegpersoneel, beneden konden de reizigers een kaartje kopen, op de trein wachten en de restauratie bezoeken. De architect K.H. van Brederode heeft diverse typen stationsgebouwen ontworpen, die door het hele land zijn gebouwd.

De loketfunctie voor treinreizigers werd in deze eeuw overgenomen door kaartautomaten, en in 2009 nam de Stichting Kardan het gebouw in gebruik voor dagbesteding in de restauratie en een Tweede Kans-winkel. Deze zijn in 2016 overgenomen door Welzijn Edison.

 

Foto's

edison-3-1
Fotograaf/ fotografie Franeker Friesland en omstreken
Fotograaf/ fotografie Franeker Friesland en omstreken
eidson-2-2

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan bij Station harlingen? Meld je dan hieronder aan!