Stationsrestaurant Harlingen

Snel even langs voor een afhaalbroodje of lekker rustig zitten om eens lekker bij te kletsen, het kan allemaal bij Stationsrestaurant Harlingen.  

Het Station

De restauratie is gevestigd in het historische stationsgebouw van Harlingen, tegenover het lommerrijke Harmenspark aan het Bolwerk van de havenstad. Bij warm weer geeft het schaduwrijke terrasje verkoeling. Binnen is de restauratie heel geschikt om even tot rust te komen met een kopje koffie, een drankje of een lunch. Maar ook aan de haastige treinreiziger is gedacht: de belegde broodjes en drankjes liggen al klaar om meegenomen te worden! 

Contact

Stationsweg 6
8861 GA Harlingen
06 -16411939

Openingstijden

Maandag en dinsdag  9.00 -17.00

Woensdag, donderdag  en vrijdag  09.00 – 20.00 uur

Zaterdag 11.00 – 20.00
Zondag Gesloten

Historie

Het stationsgebouw werd in 1863 in gebruik genomen, tegelijk met de opening van de spoorlijn Leeuwarden-Harlingen. De bovenverdieping bevatte een woning voor spoorwegpersoneel, beneden konden de reizigers een kaartje kopen, op de trein wachten en de restauratie bezoeken. De architect K.H. van Brederode heeft diverse typen stationsgebouwen ontworpen, die door het hele land zijn gebouwd.

De loketfunctie voor treinreizigers werd begin deze eeuw overgenomen door kaartautomaten, en in 2009 nam de Stichting Kardan het gebouw in gebruik voor dagbesteding in de restauratie en een Tweede Kans-winkel. Deze zijn in 2016 overgenomen door Welzijn Edison.

Catering Edison

Een vergadering, feestelijke receptie of lunchbijeenkomst houden zonder zorgen? Dat kan, als de catering-service van Stationsrestauratie Welzijn Edison wordt ingeschakeld. Dat kan op locatie of in de stationsrestauratie (buiten openingstijden). Lees meer

De catering op locatie kan met en zonder bediening worden geleverd; als gebruik wordt gemaakt van de stationsrestauratie is altijd bediening aanwezig. Op locatie kan het eten en drinken ook volledig voorbereid worden aangeleverd. Vragen? Neem contact op voor overleg.